Ayla

Nangila Ayla 

Standard szuka / Standard Hündin

Tulajdonos / Besitzer: Szabó Judit Katalin és Agárdi Gábor, Páty HU

Méret/ Größe, Gewicht: 63 cm / 34 kg

Ayla energikus, aktív, kissé domináns, de kiegyensúlyozott, a gazdival pedig bújós, nagyon kis szeretnivaló ridgeback lány lett, szinte már kész felnőtt. 17 hónapos korából új infók, képek.

Auch Ayla ist schon Erwachsen, 17 Monate alt. Hier sind einige neue Infos und Fotos.

Ayla 2013 júniusában a tenyészszemlén szép eredményt ért el: 100 pontból 94-et kapott, ami nagyon szép eredmény!

Ayla hat im Juni 2013 die Zuchtzulassungsprüfung bestanden, von 100 Punkten hat sie 94 bekommen. Das ist ein sehr schönes Ergebnis, ich bin stolz auf sie!

honlapra1

honlapra2

honlapra3

honlapra4

honlapra5

2011. őszén kezdődött az egész, mikor is Klárafalváról a Bukavu-Bawu kennelből megvásároltuk az első Ridgeback-ünket. Szépséges kan kutyusunk. Ekkor kerültünk bele az egész Bukavus családba. Facebookon van egy csoport, ahol az innen vásárolt kutyák tulajdonosai találhatóak. Itt osztjuk meg a véleményeinket-tapasztalatainkat egymással. Itt ismertem meg Krisztát, a Nangila kennel tulajdonosát aki szintén egy szép kannal Bukavu-Bawu Zunguval büszkélkedhet. Krisztával sokat beszélgettem a kutyákról és minden ehhez kapcsolódó témáról, míg nem egy szép napon a messzi Debrecen felé vitt utam, ahol megbeszéltük, hogy végre személyesen is találkozunk. Egy élmény volt. Szép nagy falkája van, Zungu, Afra és Desta (ők ricsik), akkor még ott volt Zerge a ricsimix (mentett kutya, hiperaktív, ma már külföldön él boldogságban) Pippi alias Lili aki Magyar agár (az arisztokrata), és Liza egy kedves német juhász mix-es öreglány, aki azóta sajnos már a szivárvány hídon túl van és boldogan játszadozik a többi kutyapajtásával. Be kell valljam irigykedtem ennyi szép kutyára, bár nem kis feladat Krisztának ennyi kutyával, de imádja őket. Végre bejutottunk a házba ahol jókat beszélgettünk a nagy séta előtt. Majd megjelent Desta….Desta…szerelem volt első látásra, szerencsére az ő részéről is. Majd fellökött annyira bújt. Életemben még túl sok Ridgeback-.et nem láttam, főleg nem sötét színben és Desta az volt. Cigányképű, ahogy elneveztük ezt a színt. Imádtam, ahogy rohangált, és imádtam a fején a forgóját is. Aztán elmentünk sétálni.
Eltelt sok idő, aztán Krisztáék jöttek kiállításra Pestre, kimentünk meglátogattuk őket, szurkoltunk nekik. Nem sokra rá megtudtam, hogy Desta és Zungu egymásra találtak aminek sok kis babaricsi a következménye. Mondtam páromnak Krisztáéknál lesznek babakutyák, mire ő egyből: “Tudom, hogy már le is foglaltál egy kutyust tőle.” Pedig esküszöm nem. De párom annyira beindult, hogy ahogy megszülettek a kiskutyák pár naposak lehettek már mentünk is le Alsóörsre (közben Kriszta elköltözött) babanézőbe. Tündériek voltak, Desta féltette a kicsiket, így csak tisztes távolságból lehetett őket megnézni és fényképezni. Kriszta elkezdett képeket felpakolni a kicsikről és Aga (párom) mondta, nekünk kell onnan egy kislány, hisz Zungu és Desta is szép. A mi fiúnknak Scott-nak is kell egy társ és egy szép kislány egy jó helyről aki nem rokon (esetleg ha tenyésztésre adnánk a fejünket) tökéletes lenne. Kép alapján lett kiválasztva a kiskutya, amikor épp mindenki szopizik és a mi lánykánk a többi tesón keresztbe fekve végzi ugyan ezt a folyamatot. Aga itt beleszeretett Aylába akinek a nevét akkor még nem tudtuk. Kriszta felsorolta a lány neveket és mi választhattunk közülük, melyik tetszik, melyik legyen a mi kis babánknak a neve.
Eltelt megint pár hét és végre eljött a nagy nap. Elmentünk a mi kis hercegnőnkért aki még játszott egy utolsót a tesóival, elbúcsúzott mindenkitől és hoztuk haza a nagy ismeretlenbe. Végig jól viselte az autó utat, semmi rosszullét, csak a hatalmas szemivel nézett végig amiből látszott, hogy eléggé meg van szeppenve. Első találkozás Ayla és Scott között nem volt zökkenőmentes, Scottnak a babaszagtól folyt a nyála és nem értette, hogy ez mi és különben is minek hoztuk ide. Egyszer kicsit neki is ugrott, szóval első este lestük őket, hogy alakul a kapcsolatuk. Ayla egész este hiányolta a testvéreit, néha nyüszített és ide-oda rohangált Scott meg ment utána mintha nyugtatni szeretné. Édesek voltak. Reggel már arra ébredtünk, hogy hatalmas játékban van a két fiatal kutya, és innentől kezdődött a terror :))) Ayla egy tündér, okos, ügyes és egyben TERRORISTA. El is neveztük Terrorkának. Persze azért nem ennyire rossz a helyzet, csak Scott kutyánk nagyon türelmes Aylával, ő meg jó kiskutyához mérten feszegeti a nagy idegrendszerének határait és a bundájának a fájdalomküszöbét. Lendületből támad Scott nyakára és fülére, aki csak sír fájdalmában de nem bántja a picit. Ahogy mindkettő növöget egyre inkább látni, hogy imádják egymást. Soha nem verekednek, maximum játékból, ami nem vérre megy. Vehemens kis nőszemély Ayla, de ez teszi egyéniséggé, imádjuk. 1 kutyaólon osztoznak, esznek egymás tálkájából és együtt közösen ásnak hatalmas árkokat a kertben, mert abban jó heverészni. Szóval nagyon jól kijönnek egymással a gyerkőceink.
A további terveinknek most kezdünk nekiállni. Ősszel indulunk kutyaiskolába és kiállításokra járni. Ayla még nagyon kicsi, de amint abba a korba lép mint Scott, vele is nekivágunk a kiállítások számunkra még felderítetlen forgatagának. Addig is a nagyobbikkal nevezgetünk, hogy ők is és mi is szokjuk a kiállítások hangulatát. Remélem szép eredményeket fognak elérni, ha így lesz akkor pár év múlva akár frigyre is fognak lépni egymással vagy idegen kapcsolatba bonyolódnak. Ha ez még sem így lenne egy a biztos: Számunkra ők a legszebb Ridgeback-ek a világon 🙂
Boldogok vagyunk és büszkék, hogy 2 ilyen szép és okos Ridgebackünk van 🙂 Köszi Hédanyó, köszi Kriszta
Nem egészen két hónaposan / Nicht ganz zwei Monate alt

Gazdival és Scott-tal / Mit dem Herrchen und mit Scott

Scott a legjobb barát / Scott ist der beste Freund

Mindig csak a munka / Immer die Arbeit 🙂


Best for Dog Webshop

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s