Anouke

Nangila Anouke, hobby szuka (ridge hiba:egyforgós), ivartalanított

Nangila Anouke Hobby Hündin, kastriert (Ridge 1 Crown)

Tulajdonos/ Besitzer: Persoczki Gábor és Persoczki-Varga Bojana, Leonding (AU)

Anouke 17 hónapos korában / Anouke mit 17 Monaten

Mérete/ Größe, Gewicht: 65 cm / 34 kg

honlapra17honapos

anoukehonlapra17honapos

17months

Anouke

Anouke

 

Utunk Anouke-hoz nagynénjén, Mayán keresztül vezetett, akivel hónapokon át minden nap együtt sétáltunk: őt megismerve lettünk a fajta szerelmesei. Rengeteget barangoltunk együtt, nagyon összeszoktunk. Amikor a gazdijai elutaztak nyaralni, ő egy hétre hozzánk költözött, és végképp elvarázsolt minket. Azon vettük észre magunkat, hogy egyre sűrűbben nézzük a ridgeback-ekkel foglalkozó oldalakat a neten, és szinte minden nap szóba kerül a téma. Mígnem egy nap Maya gazdija szólt, hogy tudjuk-e, hogy Maya tesójának, Destának kisbabái születtek. Több se kellett nekünk, felhívtuk Krisztit és pár nap múlva már robogtunk is Alsóörs felé. Miután a fenséges Ricsicsapat avagy Desta anyu, Zungu apu és Afra főnökasszony körbenyüzsgött minket, bemehettünk a babaszobába. Végünk volt: ha láttatok már tündéri csíkos hátú hörcsögcsapatot! Mi hobby kislány kutyust szerettünk volna, volt is egy felettébb szimpatikus monoklis hölgy, aki akkor még nem sejtette, hogy nemsokára ő lesz Anouke. Szinte hihetetlen, hogy elfért a tenyerünkben, úgy vert a kis szíve, majd kiugrott a helyéről. Most meg mindjárt agyonnyom itt a kanapén 🙂

Pár héttel és látogatással, szakkönyvvel, netes búvárkodással, pakolással, barkácsolással stb. később egy reggelen aztán megérkezett az új családtagunk, személyesen az első anyu hozta el. Volt egy kis szomorúság az elválás miatt, hiszen nagyon jó dolga volt, mint azt láttuk-hallottuk, szerették-szeretik, az biztos! De aztán hamar feloldódott. Első este volt egy kis nyüszögés, de ahhoz képest, amire készültünk, szinte hiányérzetünk volt, na jó nem 🙂 Mivel fővárosi kutyus lett, amíg meg nem kapta az oltásokat, a ház belső udvarában kezdte az ismerkedést a világgal, és az egész házzal, ahol szerencsére mindenki örömmel és kíváncsian fogadta a bébi oroszlánvadászt. Szinte az első pillanattól autóztunk is, amit nagyon jól bír, sőt, szeret. Akkorákat alszik hogy az hihetetlen. A rokonságot pikk-pakk meghódította, olyanokat is az ujjai köré csavart a kajlaságával, no meg a kifestett szemével, akik pedig nem voltak kutyusosok és el sem tudták képzelni, mire számítsanak. Most meg már előbb kérdeznek rá Anouke hogylétére, mint a miénkre 🙂

Ahogy múlnak a hetek-hónapok, nyílik a kis virágszál. A gyámoltalan babából már önálló véleménnyel rendelkező hölggyé kezd alakulni. Jól kijön más kutyusokkal, imád játszani és bevonni akit lehet, akár egy több órás kirándulás végén is, aztán egyik percről a másikra kidől és horpaszt ezerrel.

Amúgy látszik, hogy úri hölgy nemesi felmenőkkel, alig pár hét után szobatiszta lett, és szinte magától tanul, ha van elég ízletes motiváció. Egyelőre úgy tűnik nem annyira érdekli a lakberendezés, hála a jóistennek. Inkább a kertészkedés-kert(le)építés felé húz. A képzőművészet sem hagyja hidegen, a fafaragás a szakterülete, de szerencsére hozott anyagból is szívesen dolgozik, nem ragaszkodik a szabadon választotthoz.

Anouke ist immer fleißig

Hetekig tudnánk mesélni a kisasszonyról, de a lényeg úgyis az, hogy nagyon örülünk, hogy őt választottuk – vagy ő minket? Mindenesetre pontosan illeszkedik a csapatunkba. Ezúton is köszönjük!

Ein hübsches RR Weibchen

Idill mit dem Herrchen

Vizslatreffen und eine Afrikanerin:)

Best for Dog Webshop

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s